Vaddå leta tomte varje dag?

Vi tänkte passa på att förklara varför det kan löna sig att leta efter och hitta tomten i Tomtejakten varje dag. Om man vill vinna alltså. Och det vill man ju. För vem vill inte ha presentkort från GlamMom och Julkaffi från Kränku? Har man ingen nytta av sakerna själv har man ju då två finfina julklappar färdiga om man vinner.

Varje söndag, under december månad, efter klockan 21 sätter vi oss och kollar hur många dagar under veckan som gått som respektive tävlande hittat tomten. Vi kollar också om man delat Tomtejakten på sin blogg/hemsida, Facebook eller Twitter. Har man gjort det så får man en extra ”lott”.

För varje dag man tävlat får man en liten lapp med ”sin” siffra på. Vilken siffra man får styrs av i vilken turordning man hittat tomten första gången aktuell vecka. Är t.ex. Anna Persson den första som hittar tomten måndag morgon så har hon nummer ett. Tävlar hon sen alla dagar och bloggar om tävlingen på sin blogg så läggs åtta lappar med nummer 1 på i den juliga Snippgympalottningsburken. Tävlar hon istället bara på måndagen så läggs bara en lapp med nummer 1 på i burken. Hänger ni med? Klart ni gör!

Lapparna blandas sedan runt noga och en lapp dras av en icke-snippgympa-person (dvs. en äkta make).

lottning

En ganska ålderdomlig och tidskrävande lottningsprocess i dagens digitala samhälle kan tyckas, men det blir rättvist och det gillar vi! När det sen gäller vem som vinner det stora, fina julpaketet så har alla som varit med någon eller flera gånger under Tomtejakten en varsin lott.

Varje måndag börjar vi ”på ny kula” så även om man tävlat tidigare veckor och även om man vunnit så har alla samma chans igen. Vi ska väl också tillägga att de två som vunnit hittills har varit med och tävlat varje dag under aktuell tävlingvecka.

Så, nu vet ni precis hur det går till, ju fler dagar man hittar tomten – desto större chans att ro hem veckans vinst.

Iväg och hitta tomte med er nu, och KNIP!

Annonser

4 thoughts on “Vaddå leta tomte varje dag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s