INKONTINENT? HJÄLP FINNS ATT FÅ!

I TV4 Nyhetsmorgon i morse avhandlades ämnet ”pinsamma åkommor” och en fråga om inkontinens togs upp, i detta fall manlig inkontinens och läkaren rekommenderade personen i fråga att söka hjälp på en inkontinensmottagning. Det nämndes även att man som patient kan behöva stå på sig för att få remiss till specialist.

Vi på Snippgympa är ju inte medicinskt kunniga inom området men i och med att vi håller på med det vi gör, nämligen dagliga påminnelser om knipövningar, så träffar vi på många som har problem med läckage. Och tyvärr hör vi också detta att man måste stå på sig och att problemen ofta bagatelliseras och man får höra att ”det går över”.

Vi vet att många kan komma långt med knipövningar och att det aldrig är för sent att börja med dem. Men det är inte alla som blir av med sina problem genom att knipa regelbundet och då krävs annan behandling. Vi rekommenderar att du tar kontakt med hälso- och sjukvården på den ort du bor och hör vilka alternativ som finns just där. En jättebra kunskapsportal gällande olika tränings- och behandlingsmetoder och information om olika inkontinensskydd är kontinet.se.

Där kan du även maila frågor direkt till Hillevi Caris Svensson som driver sidan och också till sjukgymnast/uroterapeut.

Lid inte i onödan, hjälp finns att få!

Annonser

21 thoughts on “INKONTINENT? HJÄLP FINNS ATT FÅ!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s